Linn Fagerberg har sagt opp som daglig leder i Falk håndball etter ni måneder i jobben.

Mandag sendte Falks styreleder Lars Kristian Larsen ut følgende pressemelding:

«Linn Fagerberg leverte fredag inn oppsigelse som daglig leder i Falk Håndball. Jeg vil takke Linn for jobben hun har gjort og alle de timene hun har lagt ned i vår klubb.

Jeg respekterer hennes avgjørelse og ønsker henne lykke til på sin vei videre. Linn har siste arbeidsdag hos oss 30. september. Hennes oppgaver vil inntil videre gå som vanlig, samt med hjelp av frivillige og ansatte i klubben.

Jobben med å finne hennes etterfølger starter nå opp.»

Levert med sorg

Til Gjengangeren sier Fagerberg at det var med sorg hun leverte sin oppsigelse til Falk-styret.

Dette handler ikke om manglende tro på at Falk kan lykkes, for det både tror og ønsker jeg at de gjør, sier hun.

– Hvorfor slutter du?

– Jeg slutter fordi jeg ser at oppgaven jeg ble ansatt for å gjøre er for vanskelig for en som ikke har dype røtter i Falk. Falk er heller ikke klare for endringer jeg mener kreves, og mitt råd til dem er at de må tydeliggjøre roller de setter folk inn i, sier Fagerberg.

Hun sier opp stillingen uten noen ny jobb å gå til, og sier hun vil gi alt for Falk i oppsigelsestida.

– Og jeg deler gjerne min kompetanse og erfaringer med den eller de som følger etter utenom oppsigelsestida, sier Linn Fagerberg, og roser det store engasjement som finnes i og rundt Falk håndball.

LES OGSÅ: Falks nye daglige leder: – Jeg skal bli en kvinnelig utgave av Øyvind Tomter

Respekterer valget

Styreleder i Falk håndball, Lars Kristian Larsen, sier Linn Fagerberg har gjort mye godt i jobben som daglig leder i Falk. Han respekterer hennes avgjørelse, og sier at han er glad for at hun tar dette valget når hun ser at stillingen ikke passer for henne i stedet for å stå i noe som hun ikke trives i.

– Hun ble utslitt av å jobbe med kombinasjonen frivillighet og elitenivå. Hun har veldig mange riktige tanker om jobben i Falk, men mange av de var ikke gjennomførbare der klubben er nå, sier Larsen, som sier klubben og styret skal ta lærdom av dette, når de nå starter jobben med å finne Fagerbergs erstatter.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SØKER NY PERSON: Falks styreleder Lars Kristian Larsensier Falk starter umiddelbart jobben med å finne en ny administrativt ansatt i klubben.

Foto: Aleksander Limkjær

Søker ny person:

Falks styreleder Lars Kristian Larsen sier Falk starter umiddelbart jobben med å finne en ny administrativt ansatt i klubben.

– Blir det en ny daglig leder?

– Vi må ha en ansatt på det administrative. Det er spesielt viktig med tanke på markedsarbeidet. Så får vi se om det blir endret noe på stillingsbeskrivelsen, sier styrelederen, og legger til at klubben ikke skal stresse med å finne den neste personen til denne stillingen.

– Det er ingen tvil om at dette er en krevende stillingen. Det er mye å sette seg inn i. Men, jeg mener dette er den kuleste jobben i Horten – og jeg er sikker på at vi finner en god person til denne jobben, sier Lars Kristian Larsen.

Krevende arbeid

– På under ett år har to daglig ledere sagt opp, og en styreleder trukket seg etter tre måneder. Er det kaos i Falk?

– Nei, det er ikke kaotisk, men det er krevende. Falk er ikke et AS. Falk er basert på frivilligheten og bredden. Og i denne frivilligheten er det mye dyktige og engasjerte folk. Så skal vi alle erkjenne at Falk i 2018 må drives helt annerledes enn for fem år siden, men frivilligheten vil alltid ligge i bunn, sier Falk håndballs styreleder.

(Artikkelen er skrevet av Aleksander Limkjær, og publisert i Gjengangeren 3.9.18)