Falk Horten var svært nær den helt store sensasjonen i åpningskampen mot Drammen onsdag kveld

Buskerud-laget rodde riktignok i land 30-28-seier, men gjennom store deler av kampen var Falk fullt på høyde med favorittene.

Falk ledet 25–24 da 13 minutter gjensto av Eliteseriekampen i Drammenshallen, og da var Kristian Kjellings mannskap tydelig rystet.

Gøran Sørheim fikk imidlertid hjemmelaget opp i tauene igjen, og dessverre klarte ikke Falk å henge med i de avgjørende minuttene. Falk scoret bare tre mål de siste 13 minuttene, to av dem var straffekast fra Stefan Ilic.

Alt i alt presterte imidlertid Falk en svært god kamp, og avstanden til Drammen HK – av mange framholdt som sesongens seriefavoritter – var på ingen måte skremmende.

Kvelertak

– Jeg er veldig stolt av det vi har vist nå i kveld, sier Falk-trener Johnny Jensen til Gjengangeren rett etter kampen.

Jeg synes vi hadde fortjent minst ett poeng, for jeg følte at vi hadde kvelertak på Drammen gjennom store deler av kampen. Vi tok Joachim Hykkerud helt ut av kampen, slik som vi hadde planlagt, og vi fulgte slagplanen i forsvar så å si til punkt og prikke. Dessverre blir vi altfor unøyaktige i angrep da vi skal sette inn det avgjørende støtet. Vi blir nølende, mister fokus og har litt for mange avslutninger på halvsjanser. Skal vi slå et så godt lag som Drammen, må vi være iskalde i de avgjørende situasjonene. Det var vi nok dessverre ikke denne gang, og dermed skaffet Drammen seg det avgjørende overtaket – og de avgjørende målene – i sluttminuttene, fastslår Jensen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SOM VANLIG: Stefan Ilic fortsatt slik han holdt på forrige sesongen, og ble Falks toppscorer mot Drammen med ti mål.
SOM VANLIG: Stefan Ilic fortsatt slik han holdt på forrige sesongen, og ble Falks toppscorer mot Drammen med ti mål. Foto: Vidar Kalnes

Målrush av Jonassen

Falk hang med helt fra start, men forsvaret mistet litt rytme etter at Filip Svele pådro seg to utvisninger i løpet av de første ni minuttene.

Falk hanket inn Drammens-ledelse de gangene det var nødvendig, og det sto 12–12 tre minutter før pause. Hjemmelaget var lurest de siste minuttene før hvilen og gikk i garderoben med 14-12-ledelse.

Andreomgangen startet med rask og fin angrepshåndball fra begge lag. Det ble scoret ti mål i løpet av de første fem minuttene, og Drammen var foran med 19–17.

Håkon Pettersen kontret inn 19-20, og så fortsatte Michael Jonassen sitt målrush med scoringer som brakte Falk opp til 22–22. Jonassen satte inn sin niende strek-scoring da Falk gikk opp til 25-24-ledelse, men så var det altså slutt på de helt store gledesscenene i den hørbare kontingenten med Falk-supportere.

Jonassen ble snytt for klar straffe på stillingen 25-27, men fikk straffe i de to neste Falk-angrepene. Stefan Ilic ga Falk visse poenghåp da han reduserte til 27–28 to minutter før slutt, men i den lett kaotiske sluttfasen – med rødt kort til Drammens toppscorer Oscar Olofsson og Falks Michael Jonassen – var det hjemmelaget som prikket inn de avgjørende målene.

Martin Bolle pyntet på resultatet med kontringsmål til 28-30, men det var altså Falk eneste spillemål de siste 13 minuttene.

Høyt toppnivå

– Men jeg er imponert over det vi presterer, sier Johnny Jensen.

– Kampen viste at vi har et veldig høyt toppnivå, og det skal vi bygge videre på de neste dagene fram mot hjemmedebuten mot Elverum søndag. Det vi viste i dag gir meg en god følelse.

Stefan Ilic (10) og Michael Jonassen (9) scoret altså 19 av Falk 28 mål, og det betyr at det ble litt for spedt med giftige avslutninger i rekkene bak de to. Gustaf Hallen klarte ikke helt å finne seg til rette i Drammenshallen, hvor Marcus Rasch ble foretrukket som Falks førstemålvakt.

William Vangen fikk sin eliteseriedebut for Falk med mange kjente fra Konnerud på tribunen og flere gamle lagkamerater på motstanderlaget Drammen.

(Artikkelen er skrevet av Jan-Rolf Ludvigsen, og publisert i Gjengangeren 6.9.18)