Det ble en dramatisk 2. omgang da Falk slo St Hallvard, men det er nå klart at gutta er med videre på veien mot Spektrum

Falk er klare for cupens 4. runde, men det var sannelig så vidt båten bar i en dramatisk kamp mot St Hallvard i Reistad Arena onsdag kveld. 27–26 ble seierssifrene etter en nerveslitende avslutning.

Det underlige var at Falk ledet med ni mål seks minutter før pause i onsdagens 3. rundekamp mot 1. divisjonslaget fra Drammen. Med betryggende 15–6 på tavla virket det som om Falks cupavansement var i boks.

Så gikk Hortens-laget på en kollektiv kollaps, som nær hadde endt med forferdelse og pinlig cup-sorti.

Fantastisk start

– Vi spilte fantastisk bra de første 25 minuttene av kampen, sier Falk-trener Johnny Jensen.

– Vi gjorde akkurat det vi var blitt enige om. Vi brettet ut spillet, og kantspillerne våre fikk mange og fine muligheter. I forsvar var vi bunnsolide.

Falk gikk fra 3–4 til 11–4 i sin beste periode, og særlig imponerte da lynraske Eskil Overvik med super-sikre avslutninger. Fem mål scoret han i Falks beste periode, da Falk spilte i over 15 minutter uten å slippe inn mål.

– Vi var uhyre tent både i forsvar og angrep, sier Johnny Jensen.

– Vi spilte St Hallvard helt ut av hallen i en periode, og vi ble nok litt overmodige.

Hovmod for fall

Og overmotet straffet seg, for i løpet av de siste fem minuttene før pause spiste hjemmelaget opp halvparten av Falks «sikre» ledelse. 15–6 var plutselig blitt til 15–10 halvveis etter at Jonas Hedin hadde skutt et passivt Falk-forsvar i senk rett før hvilen.

Etter pause fortsatte marerittet for et Falk-lag som plutselig hadde mistet styringen fullstendig. Johnny Jensen forsøkte febrilsk å finne tilbake til innledningstaktene, men det var den tidligere Falk-spilleren Jørgen Jansrud som styrte moroa i Reistad Arena.

Midtveis i omgangen hadde han nesten på egen hånd sørget for utligning til 20-20, og selv om St. Hallvard aldri kom foran i målprotokollen nektet de å slippe tak i seiershåpet.

Viktige Håkon-mål

For Falk ble det avgjørende at Gustaf Hallén tok ansvar i angrep, og at Håkon Pettersen kontret inn to veldig viktige scoringer. De brakte Falk opp til 27–24 to minutter før slutt, men surrete angrepsspill og Eirik Giljes tredje utvisning gjorde at St Hallvard kunne redusere to ganger i løpet av et halvt minutt.

På 26–27 brant dessuten hjemmelaget en nokså klar mulighet, og det var dermed med nød og neppe og vel så det at Falk snek seg gjennom porten til 4. runde.

– Jeg var forberedt på ekstraomganger slik som kampen utviklet seg, innrømmer Johnny Jensen.

– Vi slapp fra det med skrekken, og får sette oss ned å analysere hva som skjedde da vi falt sammen som korthus etter en flott åpning av kampen.

– Falk pådro seg hele seks utvisninger mot St Hallvards ene?

– Det er nokså typisk. Vi spiller halvhjertet i forsvar og blir hengende etter i duellene. De var teite utvisninger, som St Hallvard klarte å utnytte.

Eskil eneren

Eskil Overvik ble overraskende Falks toppscorer med seks mål – ett mer enn duoen Filip Svele og Stefan Ilic.

Cupens 4. runde ble trukket torsdag og det er klart at Falk møter Halden i cupens 4. runde

Kampfakta

St. Hallvard – Falk 26-27 (10-15)
3. runde i NM menn
Reistad Arena

Falk: Marcus Rasch, Simen Westby Johansen 1, Eskil Overvik 6, Stefan Ilic 5, Filip Svele 5, Gustaf Hallen 4, Håkon Pettersen 2, Tollef Lindqvist 1, Eirik Gilje 1, Michael Jonassen 1, William Vangen 1, Martin Bolle, Marius Kleiven, Anders Jansrud, Theodor Skogsholm og Morten Kapi Christensen.

Toppscorere St. Hallvard: Jonas Hedin 9, Jørgen Jansrud 7.
Utvisninger: St Hallvard 1×2 min. Falk 6×2 min.
Rødt kort: Eirik Gilje (3×2 min).
Dommere: Steinar Martinsen og Slim Ben Tekaya.