Det begynte så bra, men endte i tap. Falk er ut av cupen etter å ha blitt slått av Halden i onsdagens 4. rundekamp i Holtanhallen.

Vi må dessverre si det rett ut: Lyspunktene var forsvinnende få. Det var rett og slett ingen framgang å spore for et Falk-lag som i øyeblikket mangler selvtillit, vinnervilje og – ikke minst – evnen til å score mål.

Halvparten av lagets tjue scoringer mot Halden kom nemlig de siste tjue minuttene – på et tidspunkt da kampen for lengst var avgjort.

I de første to tredelene av kampen slet Falk med å omsette klare sjanser til mål, og det skyldtes ikke bare at Haldens danske målvakt Rasmus Bach enda en gang opplevd Holtanhallen som sin lykkearena. Med en rad avslutninger uten kraft og presisjon skjøt Falk dansken så god at han etter 50 minutter kunne sette seg på benken med en redningsprosent på over 60. Banens desidert beste spiller, naturligvis.

Spenstig fra start

Nå skal det sies at Falk gikk uhyre offensivt og spenstig ut fra start. Med et uventet offensivt forsvar og stor aggressivitet overrasket de Halden i den grad at blåtrøyene ledet både 2–0 og 3–1.

Halden utlignet til 3–3 mens Falk var i undertall, og deretter begynte Falk å gjøre skjemmende angrepsfeil. Det sto riktignok 5–5 etter et kvarters spill, men så mistet Falk-angrepene rytme, flyt og bestemthet.

Halden fosset fram til 10-5-ledelse, og med 12–7 ved pause var det nokså åpenbart at det var østfoldingene som hadde støest kurs mot Oslo Spektrum.

Scorer for lite

Falk scoret bare tre mål det siste kvarteret før pause, og det gikk ikke så mye bedre etter sidebyttet.

Falk opplevde riktignok en viss bedring i målprotokollen da Stefan Ilic ble sendt innpå etter en pause. Serberen scoret fem av Falks siste åtte mål, og sammen med Michael Jonassen – Falks beste også denne gang – sørget han for at hjemmelaget i hvert fall nådde tjue scoringer på en dag da det meste etter hvert gikk skikkelig på tverke.

Vi slet litt til å begynne med, men fra 5–5 fikk vi kampen inn i vårt spor, sa Halden-trener Jan Thomas Lauritzen til Gjengangeren etter kampen.

Jeg vil tross alt gi Falk ros for iherdig innsats, og jeg er sikker på at laget kommer til å plukke bra med poeng i seriespillet etter hvert. Det er ikke alle som har en Rasmus Bach i mål, smilte Lauritzen, som i likhet med Johnny Jensen har proff-fortid i Flensburg Handewitt.

Litt for hissig

Johnny Jensen selv var nok litt for utålmodig og hissig på benken denne gang. Han pådro seg advarsel i en periode da Falk slet tyngst med sitt angrepsspill, og det er nok også grunn til å stille spørsmål ved en del av trenerens disposisjoner underveis.

Også Filip Svele ble gjemt – og glemt – bort på benken etter fine åpningsminutter.

På Falk havnet for øvrig Marius Kleiven og målvakt Marcus Rasch klart på plussiden før pause, men begge ble nokså anonyme i en andreomgang da Halden i realiteten bestemte det aller meste.

4. runde-resultatene

Dette er resultatene fra de øvrige kampene i 4. runde – alle spilt onsdag kveld:

Bodø – Viking Stavanger   25–29

Sandefjord–Kolstad        25–26

Drammen–Viking Bergen 39–26

Haslum–Nærbø      38–24

Elverum–Runar      31–26

Vålerenga–ØIF Arendal 29–38

KAMPFAKTA

Falk – Halden 20-30 (7-12)
4. runde NM for menn
Holtanhallen
350 tilskuere

Falk: Marcus Rasch, Simen Westby Johansen, Stefan Ilic 6, Michael Jonassen 4, Marius Kleiven 3, Martin Bolle 1, Håkon Pettersen 1, Anders Jansrud 1, Eskil Overvik 1, Theodor Skogsholm 1, Filip Svele 1, Morten Kapi Christensen 1, Tollef Lindqvist, Eirik Gilje, William Vangen og Gustaf Hallen.

Toppscorere Halden: Kristian J. Stranden og William Nilsen-Nygaard 7 hver.
Utvisninger: Falk 3 x 2 min, Halden 4 x 2 min.
Dommere: Tom Larsen/Mads Fremstad.

(Artikkelen er skrevet av Aleksander Limkjær, og publisert i Gjengangeren 26.9.18)