Søndag kveld var det duket for et skikkelig oppgjør i Holtanhallen. Sist lagene møttes ble det storseier til Halden 30-20 og NM-exit for Falk. Forrige eliteserierunde tapte Halden for bunnlaget Bodø med 7 mål, så her var det to revansjesugne lag som mønstret parketten.

Det skulle vært dueller på alle nivåer, Johnny Jensen mot tidligere landslagskollega Jan Thomas Lauritzen. Haldens storspiller Trym Bilov-Olsen har spilt med flere av Falks gutter tidligere. Både Michael Jonassen i Runar, Håkon Pettersen i Lillestrøm Topphåndball og Filip Svele i Fyllingen Bergen. Halden manglet både den hardtskytende Kristian Stranden, linjespiller Thomas Solstad og den danske keeperen Rasmus Bech. Falk manglet Gustaf Hallèn (ute med fingerskade til etter jul) og Filip Svele (sykdom). Alt var på plass for en skikkelig søndagskamp som vi alle kjenner dem. Ulvene fra Østfold mot Falkane fra Vestfold. Det skulle bli krig, men det ble det aldri.

Det nærmeste Falk kom konkurranse var under stein-saks-papir om hvem som får starte med ballen. Kampen ble blåst i gang, men den kunne like godt blitt blåst av sett med blå øyne. Vi datt raskt bakpå og etter fem minutter sto det 0-5, hvor absolutt ingenting fungerte. Avslutningene kom for tidlig, for unøyaktige og for enkle. Halden er et lag som ønsker å løpe etter å sette tempo i ankomst, det gjorde de også og straffet Falk hardt for tidlige avslutninger og dårlig organisert returløp. Fra 0-5 gikk det til 9-2 og 9-20 til pause.

Å gå inn til pause etter en slik forestilling er ingen enkel sak. Som ventet var Johnny Jensen svært lite fornøyd med prestasjonene, og gutta fikk en skikkelig tordentale. Men det er akkurat det man trenger. Det nytter ikke å gå rundt grøten i evige pedagogiske prosesser når det som mangler er av den enkleste sorten. Skapet ble satt på plass og gutta gikk ut av garderoben med et lite lys av håp i øynene. 2.omgang startet godt og vi kriget oss ned til syv mål bak. Unøyaktighet og dårlige vurderinger fører til at Halden fikk løpe etter og skåre fire kjappe mål og da var det så å si avgjort. Men vi ga aldri opp, vi la oss aldri ned.

Det er ikke mange å trekke frem etter en slik fadese, men noen er det absolutt. Martin Bolle spilte en fantastisk kamp, han setter 7 av 7 mulige bak Haldens keeper Dragan Kondic og er en trussel gjennom hele kampen. Men de som var aller best på søndag er uten tvil vårt kjære publikum. De ga aldri opp og de jublet og støttet gutta igjennom hele kampen. Som spiller er det det man kjenner når man kjører hjem og ligger i senga og ikke får sove. Alle som kom for å se oss spille, alle som bidrar med time etter time med dugnad og alle de elsker Falk Håndball like mye som oss. Vi leverte ikke den håndballen dere fortjener, og det er det man tenker på lenge før man ser på tabeller.  Første mulighet til å slå tilbake er onsdag neste uke, 5.12, mot Bækkelaget i Oslo. Da skal vi virkelig gå i krigen!

Michael Jonassen

Foto: Truls August Råen