I fotsporene til en legende

Det er ikke lett å overta et kapteins bånd fra en som ble kronet til kongen av Holtanhallen, en klubblegende som bar båndet i over ett tiår i opp og nedturer. Simen Heyerdal ble takket av i våres med basuner og bravur for lang og imponerende tro tjeneste. Det var noe spenning knyttet til valget, hvem skulle hoppe etter Virkola? Valget falt på Marius Kleiven.

Som spiller har jeg møtt Marius flere ganger i både 1.divisjon og Eliteserie. Da spilte Marius for Lillestrøm Topphåndball og helt ærlig syns jeg han var en drittsekk. Han var tøff og spilte tidvis rett over grensen. Det smalt alltid litt ekstra, det gjorde alltid litt vondere. Det var aldri noe som virkelig var over grensen og direkte stygt spill, det var bare alltid litt vondt.

Marius var som en bikkje, han beit seg fast og slapp aldri taket. Han var alltid hardtarbeidende, alltid engasjert, alltid en jævel å møte mann mot mann.

Marius er fra Gausdal og det merker du fort, både på dialekten og væremåten. Han er en landsens gutt med beina godt plantet på jorden og hode på skuldrene. Da jeg kom til klubben i januar tenkte jeg ikke så mye over hva jeg hadde tenkt om han som spiller. De som er verst og spille mot er ofte de beste å spille med, det viste seg også å stemme. Marius er inkluderende, varm og imøtekommende. Han tar ansvar for alle i laget og går alltid foran som et godt eksempel. Hvis det blir ropt opp om noen kan møte på dugnad søndag morgen klokken syv, er han den første som melder seg. Alltid. Marius bryr seg oppriktig og ordentlig om alle gutta, om de som selger vafler i kiosken eller de som sitter på tribunen.

En kaptein skal ikke være den spilleren som skårer flest mål, eller roper høyest i garderoben. En kaptein skal ikke være den spilleren som står oftest på forsiden av avisen. En kaptein skal gå først i krigen, gå foran som et eksempel til etterfølge. En kaptein skal jobbe i kulissene, få med seg alle. En kaptein skal gjøre den jobben som kanskje ikke synes mest, men som er den viktigste.

Og akkurat det, er det som gjør Marius til en god kaptein.

 

Av Michael Jonassen