Førjulen er best i Holtanhallen

Midt i julestrien er det duket for et skikkelig oppgjør i Holtanhallen mellom Falk og Drammen. Drammen var for mange utropt som gullkandidat sammen med Elverum og ØIF Arendal, men har slitt kraftig med skader på sentrale spillere. Totalt denne sesongen har de hatt skader på 7 spillere samtidig, noe som utgjør nesten 50% av en a-lagstropp. Drammen innehar for øyeblikket en 4.plass på tabellen og det må vi si er imponerende med tanke på at de har hatt profiler som Gjøran Sørheim, Johannes Hippe, Oskar Olafsson, Andre Christiansen og Ola Romsaas ute med diverse skader. Dette er ikke læregutter, men som skulle være viktige bidragsytere for Drammen i kampen om den gjeveste medaljen.

Mathias Kolstad Holm, som har en kort fortid i Falk, og keeperkollega Andreas Bjørkman-Myhr er også ute med skader. Dermed måtte Drammen ut på keeperjakt midt i sesongen og hentet inn rutinerte og pensjonerte Goran Rajkovic og unge og lovende Sander Akerlie fra 2.divisjonslaget HK-72 Sande. Både Rajkovic og Akerlie har gjort sakene sine godt i innhoppet i Eliteserien.

Kristian Kjelling har på imponerende vis greid å holde skuta flytende i en storm som hadde fått de fleste til å ryke både seil og mast. Nå begynner flere spillere å komme tilbake fra skade, blant annet Gjøran Sørheim som returnerte til Drammen før fjorårets sesong fra proffspill i Danmark. Sørheim fikk et delvis avrevet leddbånd på innsiden av kneet mot nettopp Falk i sesongens åpningskamp. Sørheim er Drammens viktigste spiller offensivt og kommer med en utrolig hurtighet og særdeles god håndballforståelse, han er livsfarlig i kontra-ankomst sammen med landslagsspiller Joakim Hykkerud på linja.

I Drammenshallen sist lagene møttes var det jevnt helt inn. Noen feil i sluttminuttene avgjorde det i Drammens favør og Falk måtte reise tomhendt hjem. Skal Falk ha mulighet på poeng denne gangen gjelder det og ikke kaste bort ballen i angrep så Drammen kan løpe inn for mange mål i kontra. Der ligger den viktigste nøkkelen til seier for våre gutter i blått!

 

Av Michael Jonassen