Årets viktigste bortekamp

Da har gutta satt seg i bussen på vei til sesongens viktigste bortekamp. Vi møter Nærbø i Nye Loen Arena som kommer til å bli stapp full. Nerbø har et snitt på 1208 tilskuere på sine hjemmekamper, men etter NM G20 gullet i desember og en sterk hjemmeseier sist mot Fyllingen og Elverum før det, vil hallen etter alle solemerker fylles til randen. Falk har færrest publikum på sine hjemmekamper med 325 i snitt. I de aller fleste tilfeller er hjemmebane og mye publikum i ryggen viktig, og en enorm bidragsyter for seier. Publikum gir energi, spesielt mot slutten. Når du er sliten og det begynner å gjøre vondt. Men for oss som er nesten utsultet på oppgjør med mye publikum kan det slå motsatt ut. Noen elsker å bli buet på, og å høre det blir stille i fjøset. Med mye publikum følger også mye press og stress. Det forventes at Nærbø tar poeng. Hvem som får fordelen av mye mennesker, liv og støy, ligger hos den som utnytter det best.

Nærbø er et ungt og lokalt lag, med en sterk 98-årgang. Sammen med meget rutinerte playmaker Steffen Stegavik har Nærbø karret til seg 11 poeng så langt i sin retur til Eliteserien. Nærbø nedsablet blant andre Elverum i siste serierunde før jul. Unge spillere svinger mer i prestasjonene enn eldre, og her går det en fordel til Falk. Falk har et eldre mannskap og rutinen er spredd på flere spillere. Falk har kniven på strupen, og det gir mye stress og press. Hvem drives av at temperaturen stiger, og hvem blir mer passive? Samtidig har Nærbø prestert godt over tid, og vil før eller siden gå på en smell. Kommer den i morgen kveld?

Falk har brukt ferien godt. Vi har trent mye løp og styrke, jobbet hardt med duellspillet og fått et mer samspillende angrep. Med Stefan Ilic borte, er det ingen som kan gå opp på 15 meter å dunke ballen i krysset. Vi må spille oss til gode muligheter, og være langt mer taktiske enn vi var i høstsesongen. Vi har fått tilbake Gustaf Hallen som gir masse hurtighet og «smartness» i angrepsspillet og ikke minst ankomstfasen. Fredrik Håland er tilbake etter et lengre skadeavbrekk som er enormt viktig. Den venstrehendte bakspilleren gir en langt større bredde i falkangrepet sammen med Leif-Erik Brenne.

Den som tar med seg poengene denne gang er laget som holder hodet kaldest og koser seg mest med stundens alvor. Med seier for Nærbø betyr det at de nesten har sikret plassen i Eliteserien. De kan få kvalik, men det burde et Eliteserielag klare greit. Med seier vil de også ha mulighet for sluttspill. For Falk betyr seier alt. Med tap vil Nærbø være 7 poeng foran. Med tap på 4 mål eller mer vil Nærbø være foran også på innbyrdes oppgjør, noe som kan vise seg å være avgjørende. Falk har Fyllingen, Runar, Haslum og Bækkelaget på hjemmebane igjen før sesongen er over, det er fortsatt gode muligheter. Dette blir en enormt bra match, så hvis du ikke tar turen helt til Nærbø kan du se kampen på Gjengangeren.no eller på Saxon King!

 

Skrevet av Michael Jonassen