Et år før Johnny Jensens nåværende treårskontrakt gikk ut har Falk gitt håndballtreneren en ny fire-årskontrakt.
Det markerer starten på oppdrag «Gjenreise Falk Horten».

– Dette er et tydelig signal på at vi ønsker stabilitet i den jobben vi nå står foran, sier sportslig leder i Falk Horten, Jon-Arild Andreassen.

«Jobben» han snakker om er for Falk å gå tilbake til gamle røtter, og igjen bli en klubb som satser på å utvikle unge talenter til å bli toppspillere og gjennom det selv bli en eliteserieklubb igjen.

– Falk står ved et veiskille nå som klubben har tatt konsekvensen av strammere økonomiske tider. Da må vi tenke og jobbe langsiktig, og ved å sikre oss Johnny Jensen – som er svært motivert for denne jobben – for fire år mener vi at vi har fått et svært godt utgangspunkt for å lykkes i det lange løp, sier Andreassen.

God sesong for de unge

Målsettingen til Falk om å bli en attraktiv klubb for unge talenter og på sikt skape et eliteserielag med lokal forankring, er ikke ny for dem som har fulgt Falks vei fra 2. divisjon siden 2008.

Arbeidet med å finne tilbake til dette startet allerede denne sesongen, men blir enda mer tydelig neste sesongen etter at A-laget rykket ned fra eliteserien denne sesongen.

– Denne sesongen har vi gjort det bra med det yngre spillerne. På G16-nivå i samarbeid med Holmestrand, på G18-nivå og med rekruttlaget i 2. divisjon. Denne trenden ønsker vi å fortsette. Og med et trenerteam hvor Johnny Jensen har ansvaret for A-laget og Zarko Pejovic har rekruttgruppa har vi kanskje det beste teamet i landet, sier Falks sportslige leder.

– Falk står ved et veiskille nå som klubben har tatt konsekvensen av strammere økonomiske tider. Da må vi tenke og jobbe langsiktig, og ved å sikre oss Johnny Jensen – som er svært motivert for denne jobben – for fire år mener vi at vi har fått et svært godt utgangspunkt for å lykkes i det lange løp, sier Andreassen.

God sesong for de unge

Målsettingen til Falk om å bli en attraktiv klubb for unge talenter og på sikt skape et eliteserielag med lokal forankring, er ikke ny for dem som har fulgt Falks vei fra 2. divisjon siden 2008.

Arbeidet med å finne tilbake til dette startet allerede denne sesongen, men blir enda mer tydelig neste sesongen etter at A-laget rykket ned fra eliteserien denne sesongen.

– Denne sesongen har vi gjort det bra med det yngre spillerne. På G16-nivå i samarbeid med Holmestrand, på G18-nivå og med rekruttlaget i 2. divisjon. Denne trenden ønsker vi å fortsette. Og med et trenerteam hvor Johnny Jensen har ansvaret for A-laget og Zarko Pejovic har rekruttgruppa har vi kanskje det beste teamet i landet, sier Falks sportslige leder.

Må bruke tid

Johnny Jensen sier selv at han setter pris på at klubbens deler hans syn på å tenke langsiktig, og viser det ved å gi han en fireårskontrakt. Han ønsket selv en langtidskontrakt

– For meg blir det feil å legge langsiktige planer for unge spillere, både de som er i klubben og de vi kan komme til å hente, og så ikke være en del av de planene når ett år har gått, sier Falk-treneren, som har signert den lengste trenerkontrakten Falk har inngått i moderne tid.

Johnny Jensen er klokkeklar på at Falk ikke bør tenke eliteserien før klubben er klar for det, både sportslig og økonomisk.

– Klubben må gi seg selv noen år på å bygge seg opp igjen. Det gjelder ikke minst hvis vi skal bygge et lag med mye ungt spillermateriale, sier håndballtreneren.

Store kutt

I budsjettet for 2019 er lønnsbudsjettet til Falk redusert med 1,8 millioner kroner. En stor sum, Men Jon-Arild Andreassen er sterk i troen på at han likevel har fått et budsjett som gjør at det skal være mulig å samle et slagkraftig 1. divisjonsmannskap.

– Kombinasjonen rutinerte spillere med unge, fremadstormende har vi tro på. Vi kommer ikke til å ha opprykk som målsetting, men et godt lag det får vi. Et lag vi skal utvikle i årene framover, sier han.

Når det gjeller kuttet på 1,8 millioner kroner, så sier han mye av summen allerede er tatt, blant annet ved å terminere kontrakten til Stefan Ilic i desember, og ikke fornyet kontraktene til trioen Zivojin Ilic, Zvonimir Kapular og Oleg Marcharasjvili etter forrige sesong.

 

Av Aleksander Limkjær